MOŽE LI BOLJE?: Nutella iz kućne radinosti; Evo i recept...

Bolja je nego ova što se može kupiti u našim prodavnicama.

  • Gastro

  • 05. Jun. 2020  05. Jun. 2020

  • 0

SASTOJCI:

1 šolja proprženih lješnika (ako imate sirove lješnike, imate uputstvo kako da ih pržite)

350 g čokolade

2 supene kašike običnog kuhinjskog ulja

3 supene kašike šećera u prahu

1 supena kašika nezaslađenog kakaa u prahu

1/2 čajne kašike vanila ekstrakta ili 5 do 6 kesica vanilija šećera (bolje je s ekstraktom)

3-4 čajne kašike soli

PRIPREMA:

1. Zagrijite rernu na 175 stepeni.

2. Rasporedite sirove lješnike po dnu tepsije i pecite ih oko 10 minuta. Ljuska će početi sama da otpada.

3. Zamotajte ih u kuhinjsku krpu ili peškir i trljate sve dok većina kore ne otpadne. Malo korice će i ostati, ali ne smeta.

4. Ostavite lješnike da se potpuno ohlade.

5. Otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici.

6. Miješajte dok se potpuno ne otopi i masa postane jednolična.

7. U procesoru za hranu meljite lješnike dok se ne počnu pretvarati u kremastu masu.

8. Dodajte ulje, šećer, vaniliju, kakao i so.

9. Nastavite da procesirate dok se sve ne ujednači.

10. Na kraju dodajte istopljenu čokoladu.

11. Prespite u teglu.

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...