STRAVIČAN SNIMAK: Demonstrant zapalio policajca (VIDEO)

Tokom protesta u meksičkom gradu Guadalahari došlo je do incidenta u kojem je zapaljen policajac.

  • Svijet

  • 05. Jun. 2020  05. Jun. 2020

  • 0

U Meksiku traju protesti i nemiri zbog policijske brutalnosti i smrti muškarca koji je preminuo nakon hapšenje, baš kao što je bio slučaj u SAD-u, gdje je ubijen Džordž Flojd.

Protesti su organizovani nakon što je Đovani Lopez uhapšen zato što nije nosio masku, a policajci su ga nasmrt pretukli.

Video koji kruži društvenim mrežama, prikazuje grupu policajaca na motociklima, a u jednom trenutku je maskirani muškarac posuo zapaljivu tečnost po leđima jednog od policijskih službenika te ga potom zapalio.

Srećom, ostali prisutni policajci pomogli su kolegi te je vatra brzo ugašena, javlja "Russia Today".

Protesti danima traju i širom SAD-a zbog Flojdove smrti, a demonstranti zahtijevaju pravdu. Međutim, mnogo je nasilja, pljački, uhapšenih demonstranata, kao i povrijeđenih u sukobima.  

Upozoravamo vas da bi snimak mogao da bude izuzetno uznemirujući.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...