POTEZ OVE DVOJICE POLICAJACA LEKCIJA JE ZA SVE: Držali se za ruke, kleknuli pred demonstrantima i poslali važnu poruku (VIDEO)

Dvojica policajaca, jedan bijelac, a drugi Afroamerikanac, iz policijske stanice Ocean City, New Jersey, zajedno s demonstrantima, kleknuli su na zemlju držeći se za ruke.

  • Društvo

  • 06. Jun. 2020  06. Jun. 2020

  • 0

Tako su odali poštu brutalno ubijenom Georgeu Floydu, a okupljeni su ovaj lijep gest pozdravili velikim aplauzom.

Afroamerički čuvar reda koji je u utorak klečao sa svojim kolegom je Tajron Rols.

 

"Shvatam, jer nisam prepoznat kada nisam u uniformi. Razumijem obje strane. Ovdje je problem nedostatak obrazovanja. Naš obrazovni sistem propada. Ne učimo pravu američku historiju, ne učimo porijeklo crnih vođa niti kroz šta su sve prošli kada su došli ovamo", rekao je Rols.

Policijska uprava zahvalila je demonstrantima i kolegama koji su u utorak šetali ulicama New Jerseyja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...