NOVI KLASTER U BiH: Koronom zaražena 23 radnika fabrike...

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini u posljednja 24 sata testirano je 296 laboratorijskih uzorka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 31 osobe...

  • Vijesti

  • 06. Jun. 2020  06. Jun. 2020

  • 0

Od 31 novozaraženog, 23 osobe su radnici Fabrike obuće "Alfa" u Modriči.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Modriča pristupila je epidemiološkoj obradi svih zaposlenih, izvršeno je ispitivanje kontakata i anketiranje. U saradnji s Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske, preduzete su sve epidemiološke mjere i određena je kućna izolacija za sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Modriča nastavlja da provodi sve aktivnosti radi sprečavanju i suzbijanju širenja infekcije u fabrici. Štab za vanredne situacije općine naložio je obustavu rada fabrike u narednih 14 dana. Testirano je 60 radnika.

(Hayat.ba) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...