MALI JUBILEJ: Prošlo je pet godina otkako je papa Franjo posjetio Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu

Dragan Čović čudio se što se papa Franjo vozi "u nekom tamo Fordu", dok se Čović vozi u Audiju A8.

  • Društvo

  • 06. Jun. 2020  06. Jun. 2020

  • 0

Pet je godina otkako je skromni papa Franjo posjetio Bosnu i Hercegovini. Već po dolasku u Sarajevo poslao je poruku skromnosti, stigavši u Fordu, prenosi Hayat TV.

Dirnulo je to na trenutak i tadašnje članove Predsjedništva Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića i Mladena Ivanića. Dočekali su Papu s najvišim vojnim počastima, uz intoniranje himne, crveni tepih, a pričali su da će od njega nešto i naučiti.

"Ja idem u Audiju A8 s aerodroma, Papa ide u nekom tamo Fordu. Šta reći na to sve? To je nešto što bi nama morao biti nekakav motiv ako se bavimo politikom – da možemo politiku raditi i na drugačiji način", kazao je Dragan Čović, tada član Predsjedništva BiH, nakon što je papa Franjo u zgradu Predsjedništva BiH stigao u Fordu Focusu, petnaestak puta jeftinijem vozilu od onoga koji Čović trenutno vozi.

Papa je 2015. posjetio BiH. On je tada rekao da Sarajevo i BiH imaju poseban značaj za cijeli svijet i da pokazuju da različiti mogu živjeti zajedno u saradnji.

Među prvim odredištima njegovih pastoralnih putovanja našla se i BiH, koju je Jorge Mario Bergoglio, odnosno papa Franjo, posjetio početkom juna prije pet godina. Sveti Otac ne zaboravlja BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...