PREŠUĆENI TEKST IZ 1985. GODINE, TAKO JE GOVORIO DRUG ŠKORO: 'Ja, predsjednik Komisije za kulturu Općinskog komiteta Saveza socijalističke omladine Osijeka'

Evidentno je posljednjih sedmica da se Škoro ne osjeća baš ugodno kada mu se postavljaju pitanja tipa: "Gdje si bio 1991.?"

  • Regija

  • 06. Jun. 2020  

  • 0

"Faktografski gledano, ja nisam čak bio ni Titov pionir jer sam na dan primanja u pionire imao upalu pluća tako da nisam primio onu kapu i maramu,“ izjavio je prije nešto malo manje od mjesec dana u intervjuu za Dnevnik Nove TV Miroslav Škoro, lider Domovinskog pokreta, a samim time i aktualni vođa hrvatske desnice, koji u svojim medijskim istupima često iznosi i razmišljanja kako je bivšu državu 1989. godine napustio između ostaloga i zato što mu se ta zajednica nije sviđala i da u njoj nije mogao tražiti svoju budućnost, piše Jutarnji list.

Evidentno je posljednjih sedmica da se Škoro ne osjeća baš ugodno kada mu se postavljaju pitanja tipa: „Gdje si bio 1991.?“ Nas je, pak, zanimalo i vrijeme prije te 1989., odnosno kako je Škoro živio, što je radio i kakav je status imao sredinom 1980-ih godina u svom rodnom gradu, pa smo došli do, do sada potpuno nepoznatog podatka - Škorinog angažmana u omladinskoj organizaciji.

Nedjeljni Jutarnji otkriva nove činjenice iz biografije lidera Domovinskog pokreta i objavljuje malo poznati tekst osječkog omladinskog lista Ten iz 1985. godine u kojem je objavljen i razgovor sa Miroslavom Škorom.

Današnji šef velike desne koalicije i neformalni šef desnice u Hrvatskoj nerado govori o osamdesetim godinama i odlasku iz Hrvatske.

Nedjeljni Jutarnji razgovarao je sa ljudima koji su dobro upućeni u to vrijeme osječke društvene, političke i muzičke scene te donosi detalje priče, kao i reakciju samog Škore na ovu informaciju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...