DODIKOV SESTRIĆ ZAKLJUČAO KASU BORCA: "U 2020. nismo primili ni marku"

"Šest mjeseci funkcionali smo bez uplate"

  • Sport

  • 07. Jun. 2020  07. Jun. 2020

  • 0

Na terenu je sve funkcionisalo prema zamislima, igrači i stručni štab vratili su Borac na UEFA-inu mapu nakon sedam godina, istina "za zelenim stolom", međutim, izgleda da u Banjoj Luci nisu baš tekli med i mlijeko i da je uprava zaboravila nagraditi glavne protagoniste plasmana u kvalifikacije za Evropsku ligu.

Svjedoči o tome slučaj Marka Mirića, iskusnog krilnog veznjaka, koji ukazuje da se uprava Borca nekorektno ponijela ne samo prema njemu, već i prema ostalim nogometašima iz sastava trenera Vlada Jagodića.

“Godinu dana sam proveo u Borcu, prvih šest mjeseci sve je bilo u redu, da bi zatim nastali problemi. U posljednje vrijeme čelnici su plasirali priču kako nogometaši mimo volje kluba, na svoju ruku, odlaze iz Banja Luke, ali je priča totalno drugačija”, odmotava klupko iskusni krilni veznjak u razgovoru za Mozzart Sport.

Prema njegovim riječima, finansije su glavni problem kluba na čijem je čelu sestrić Milorada Dodika, Vico Zeljković. Očigledno, nerješiv.

“Nismo primili nijednu jedini marku u 2020. Šest mjeseci funkcionali smo bez uplate. A to se vješto krije od javnosti, prebacuje se lopta na drugu stranu, iz meni nepoznatih razloga. Krive se igrači da su samovoljno odlazili kućama tokom pandemije, a zanemaruje ili skriva činjenica da nismo isplaćeni. Niko od nas. Pošto nijedan igrač ne govori šta se dešava, riješio sam da kažem istinu. Napustio sam Borac 6. maja, dan prije toga tražio da mi se isplati nagomilani dug, rukovodioci su se oglušili o zahtjev, pa sam jednostrano raskinuo ugovor. Sad čekam da mi novac legne na račun”, dodao je.

Mirić je prošlog ljeta stigao u Borac nakon epizode u Belgiji, odigrao 18 od moguće 22 utakmice prije proglašenja pandemije i definitivnog kraja prvenstva.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...