LJEVICA DOBILA VELIKO POJAČANJE: Članovi Socijaldemokrata BiH postala su dva eminentna profesora...

Saopćenjem za javnost oglasili su se Socijaldemokrati BiH.

  • Politika

  • 08. Jun. 2020  08. Jun. 2020

  • 0

Članovi Socijaldemokrata BiH postala su dva eminentna profesora, hirurga s Klinike za hirurgiju UKC-a Tuzla. Doktori Delibegović i Pašić su u Socijaldemokratama BiH, u njenom rukovodstvu i članstvu, koje iz dana u dan stalno raste, prepoznali ljude koji mogu da mijenjaju našu stvarnost i da unaprijede medicinu u BiH. Vrhunski rezultati ove dvojice profesora, samoprijegor i lična prijateljstva s najprominentnijim hirurzima u Evropi i svijetu, daju nam garanciju da možemo imati bolju i dostupniju vrhunsku hirurgiju.

Prof. dr. sc. Samir Delibegović, šef Odjeljenja proktologije Klinike za hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, redovni je profesor na Katedri za hirurgiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i predsjednik Udruženja endoskopskih hirurga Bosne i Hercegovine.

Jedan je od začetnika moderne, laparoskopske hirurgije u Bosni i Hercegovini, član Edukacionog komiteta Evropskog udruženja endoskopskih hirurga (EAES), član Američkog udruženja hirurga (ACS). Autor je više knjiga i naučnih radova, urednik u više međunarodnih časopisa.

Prof. dr. sc. Fuad Pašić, šef Odjeljenja opšte i abdominalne hirurgije Klinike za hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, vanredni je profesor na Katedri za hirurgiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i predsjednik državnog Udruženja „Društvo za debljinu u BiH”.

Jedan je od vodećih barijatrijskih hirurga jugoistočne Evrope, koji je ovu vrstu hirurgije uveo na Kliniku za hirurgiju UKC-a Tuzla te se u Bosni i Hercegovini ova grana hirurgije radi samo u Tuzli. Autor je više knjiga i naučnih radova te urednik u više međunarodnih časopisa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...