ZUKAN HELEZ NAPAO REISU-L-ULEMU KAVAZOVIĆA: "Direktno se svrstao na jednu stranu" (VIDEO)

Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i član Privremene istražne komisije za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH Zukan Helez , govoreći o aferi Respiratori, komentirao je apel reis-ul-uleme Huseina ef. Kavazovića koji se oglasio povodom hapšenja premijera FBiH Fadila Novalića zbog afere "Respiratori" kazavši da bi bilo dobro "osigurati da se premijer brani sa slobode".

  • Politika

  • 08. Jun. 2020  08. Jun. 2020

  • 3

Helez je rekao kako je svako ulaženje u meritum sudske vlasti nedopustivo te da u okviru rada komisije planiraju da pokušaju pet, šest velikih afera dovesti do kraja na način da pozovu tužioce i utvrde da li imaju politički pritisak kako bi im pružilu zaštitu kroz institucije ili je problem nedostatak kvalitetnih kadrova kako bi kroz budžet osigurali novac za zapošljavanje ili slično. Od afera je naveo Pandoru, Aluminij, Respiratori, Mobilna bolnica u RS-u, Pavlovića banka, ubistvo Leotara itd.

"Vidjeli ste šta se desilo u SDA zbog čovjeka kojeg su ubili policajci. Ovdje su ubili dva policajaca, Davida Dragičevića, Dženana Memića i pola Sarajeva zna ko je to uradio, vodi se postupak. Zamislite kako je glavnoj tužiteljici kada dođe u Živinice i da joj javno prijeti predsjednik stranke pa čak je i Kavazović rekao 'pustite Novalića'. Nije rekao za Hamdiju Lipovaču ni Fahrudina Radončića, stotine boraca koji leže po zatvorim zbog par metara drva koje su posijekli kako bi prehranili svoju porodicu i ne treba. Rekao je za Novalića i to je direktno svrstavanje na jednu stranu", rekao je Helez u Danu uživo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...