OBEĆANJE, LUDOM RADOVANJE: Plenković obećao plate od 2.000 maraka u Hrvatskoj, kao i 13 drugih stvari...

U HDZ-u obećavaju i da će stvoriti uslove za otvaranje 100.000 novih radnih mjesta

  • Regija

  • 08. Jun. 2020  08. Jun. 2020

  • 0

Sigurna Hrvatska - naziv je HDZ-ovog izbornog programa koji je u ponedjeljak tema na sjednici Središnjeg odbora stranke, koja je poslijepodne započela u zagrebačkom hotelu Westin, prenosi Jutarnji list.

Sam program, navodno, napisan je na stotinjak stranica, a u ponedjeljak je predstavljena skraćena verzija, u kojoj se navodi deset prioriteta za sljedeći mandat, ako HDZ pobijedi na izborima.

"Kako bi Hrvatska i Hrvati bili sigurni, buduća Vlada treba imati jasnu viziju razvoja zemlje, iskustvo upravljanja krizama i dokazana postignuća", naveo je u uvodu programa šef stranke Andrej Plenković, podsjećajući kako smo, kao i ostatak Europe i svijeta, suočeni s pandemijom novog koronavirusa, koja je izazvala najveću privrednu krizu od Drugog svjetskog rata.

U programu HDZ-a, među ostalim, obećava se da će se smanjiti broj ministarstava, prepoloviti broj lokalnih dužnosnika, uz daljnju digitalizaciju javnih usluga.

Navode i kako će nastaviti s reformom ravosuđa te se, kako stoji, “beskompromisno boriti protiv korupcije” i graditi društvo koje poštuje ljudska prava i prava manjina.

U HDZ-u obećavaju i da će stvoriti uslove za otvaranje 100.000 novih radnih mjesta te u to uložiti 10 milijardi kuna, kako će do kraja mandata prosječna plaća iznositi 7.600 kuna (1.970 KM), da će udvostručiti dječji doplatak, subvencionirati 20.000 stambenih kredita, te regulirati rad trgovina nedjeljom.

Tu je i obećanje da će se smanjiti stopa poreza na dohodak s 24% na 20%, tj. sa 36% na 30%, kako će uložiti 3 milijarde kuna u modernizaciju zdravsta i zaštite, te da će penzionerima povećati penzije za najmanje 10%.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...