STEVANDIĆ U PANICI ZBOG GLASANJA: „Kada god Bakiru Izetbegoviću i SDA zatreba da izglasaju neki akt, oni mu se nađu kao rezervna ili takozvana CIK koalicija…“

Šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Stevandić ocijenio je da zajednički stav svih srpskih poslanika u vezi sa inicijativom o ustavnim promjenama, koja je na prijedlog poslanika DF-a Dženana Đonlagića na dnevnom redu sutrašnje sjednice Predstavničkog doma, može da bude neka vrsta dobrog znaka.

  • Politika

  • 09. Jun. 2020  09. Jun. 2020

  • 2

„Postoji ta velika hipoteka koju nose SDS i PDP da kada god Bakiru Izetbegoviću i SDA zatreba da izglasaju neki akt, oni mu se nađu kao rezervna ili takozvana CIK koalicija, a zauzvrat dobiju određene ustupke kao što su dobili dvojicu svojih stranačkih pulena kao članove Centralne izborne komisije“, kazao je Stevandić i dodao:

"Nadam se da će naše kolege iz PDP-a i SDS-a biti mnogo racionalnije nego na podmetnutu Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta i da će shvatiti zamke", rekao je Stevandić za "Glas Srpske".

Stevandić je izrazio očekivanje da će poslanici SDS-a i PDP-a izvući određene pouke i jako dobra iskustva iz prethodnog perioda.

"Nadam se da će da shvate da su oni, ipak, iz Srpske i da prvo usaglašavanje i dogovori oko svih akata treba da budu između svih nas iz Republike Srpske ma koliko dubok bio politički jaz među nama", poručio je Stevandić.

Govoreći o očekivanjima vezanim za inicijativu za smjenu ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Staše Košarca, Stevandić je rekao da sve zavisi od toga kako će se postaviti SDA i drugi poslanici iz FBiH.

"Zavisi da li će to biti na nekom principu spojenih posuda u smislu - mi vama malo pomognemo oko CIK-a, vi nama malo pomognete da pravimo afere, a koje su orijentisane isključivo na stvaranje predizborne atmosfere. U svakom slučaju, konačni sud o tome daje Dom naroda tako da je jasno da je riječ o marketingu, a ne o ozbiljnoj inicijativi", kazao je Stevandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...