MEKTIĆ PRIZEMLJIO VOŽDA IZ LAKTAŠA: "SNSD i njegovi sateliti trebaju svoje probleme na nivou BiH rješavati sa SDA i HDZ-om..."

Dragan Mektić, član Glavnog odbora SDS-a, kaže da SNSD i njegovi sateliti trebaju svoje probleme na nivou BiH rješavati sa SDA i HDZ-om, s kojima su koalicioni partneri, a ne da krivicu svaljuju na stranke koje su opozicija takvoj koaliciji.

  • Mini market

  • 09. Jun. 2020  09. Jun. 2020

  • 0

On kaže da žaljenje nad gubitkom kontrole nad Centralnom izbornom komisijom BiH ne prolazi kod SNSD-a i njegovih partnera iz republičke vlasti.

Nevjerovatno je, dadaje Mektić, koliko su oni podigli tenzije zbog potpuno legitimnog izbora novih članova CIK-a.

„Izjave poput poslednjeg istupa Nenada Stevandića su potvrda da su oni s bivšim sazivom CIK-a bili u određenoj sprezi i da su očigledno politički i na druge načine kontrolisali ovu instituciju. Na svakom koraku pokazuju da im je CIK bio ključna poluga pomoću koje su manipulisali izborima i izbornim rezultatima“, naveo je Mektić.

On kaže da SNSD raznim teorijama, među kojima je i spominjanje nekih novih koalicija na nivou BiH, pokušava okriviti druge zato što, zajedno sa svojim koalicionim partnerima SDA i HDZ-om, nisu uradili ništa korisno za građane ove države.

„Pogotovo ništa pozitivno nije urađeno za Republiku Srpsku. To je pitanje o kome će ocjenu dati građani na lokalnim, kao i narednim opštim izborima“, poručio je Mektić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...