NAČELNIK KALESIJE PRISUSTVOVAO CRKVENOJ SLAVI: Treba njegovati dobre odnose

Rekao je, također, da treba njegovati dobre odnose među komšijama te da mu je drago što su povratnici Srbi shvatili da su im vrata Općine Kalesija otvorena za sve vidove pomoći.

  • Društvo

  • 10. Jun. 2020  10. Jun. 2020

  • 1

Općinski načelnik Sead Džafić jučer je sa sekretarom organa uprave Mujom Tosunbegovićem prisustvovao obilježavanju crkvene slave u srpskom povratničkom naselju Jeginov Lug, kojoj je prisustvovao i Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije.

Načelnik je prilikom razgovora s Njegovim preosveštenstvom episkopom Fotijem istaknuo da je Općina u više navrata pomagala mještanima Jeginovog Luga te da će se to nastaviti i u budućnosti onoliko koliko to bude dozvoljavao budžet.

Također, on je rekao da treba njegovati dobre odnose među komšijama te da mu je drago što su povratnici Srbi shvatili da su im vrata Općine Kalesija otvorena za sve vidove pomoći.

Sveštenik Marko Danojlović zahvalio je općinskom načelniku Seadu Džafiću, koji je mnogo učinio kako bi pomogao Srbima povratnicima ne samo u Jeginov Lug nego i na cijeloj teritoriji Kalesije gdje su nekada živjeli i gdje se sada vraćaju.

Crkvenoj slavi prisustvovao je i načelnik opštine Osmaci Ljubo Petrović, kao i veliki broj vjernika sa područja Kalesije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...