STAŠA KOŠARAC OTVORIO DUŠU PRED PARLAMENTOM: "Moram da kažem da nije lako. Nisam bježao od toga da..."

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac obratio se danas poslanicima na devetoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

  • Mini market

  • 10. Jun. 2020  10. Jun. 2020

  • 0

- Došao sam ovdje. Moram da kažem da nije lako. Nisam bježao od toga da ovdje, pred Predstavničkim domom, govorim o ovome. Mislim da je to moja obaveza. Poštujem Predstavnički dom, bio sam u Predstavničkom domu - rekao je na početku svog obraćanja Košarac.

Navodi kako je deset godina bio u institucijama BiH te da je obavljao i funkciju predsjedavajućeg jednog od parlamentarnih domova.

- Izbornom voljom građana RS-a osvojio sam blizu 40.000 glasova, obnovio mandat u Predstavničkom domu i dobio poziciju ministra u Savjetu ministara - kazao je Košarac.

Navodi da većinu poslanika dobro poznaje te da s njima nikada na ličnom odnosu nije zasnivao različitost, prenose Vijesti.ba.

- Imali smo, i u budućnosti ćemo definitivno imati različite političke stavove, ja to ne krijem. Ali, nikada nikoga od vas nisam uvrijedio. Svoj posao sam radio dostojanstveno, u skladu sa stavovima partije iz koje dolazim i institucija iz kojih dolazim - potcrtao je Košarac.

Naglašava da nije ničiji neprijatelj, kao i da nije primitivan niti kriminalac, niti će biti ministar koji će s bilo kim praviti bilo kakve dilove.

- Onda kada sam prekršio zakon, a to je činjenica, u skladu sa zakonom sam bio sankcionisan, a to je kada sam otišao na proslavu doktoru koji je liječio moju pokojnu majku, koja se liječila u JZU Bolnica “Kasindol”, kasnije “Srbija”, a poslije toga u bolnici u Banjaluci - rekao je Košarac, dodavši da je doktor Jusuf Šabanović, na čijoj je rođendanskoj proslavi bio za vrijeme koronavirusa, njegov kućni prijatelj.

Potcrtava i da nije nikakav član džet-seta te dodaje kako je običan građanin koji svoj posao pokušava da radi na dostojanstven način u skladu sa zakonom, kao i da od toga neće odustati.

U vrijeme pandemije koronavirusa, kako je istaknuo, Ministarstvo na čijem je čelu, radilo je svakodnevno, prenose Vijesti.ba.

- Kabinet ministra je svakodnevno radio, u skladu sa zakonom i onim mjerama koje je definisao Savjet ministara. Želim da zahvalim saradnicima u Ministarstvu koji su imali straha. Imao sam i ja strah. Istina, u tom trenutku kad sam pozvan na rođendan, nisam bio organizator, o tome zaista nisam razmišljao - dodao je Košarac.

Ističe i da može podnijeti izvještaj o onome što je Ministarstvo radilo za vrijeme pandemije.

- Nismo se krili, obilazili smo granične prelaze, razgovarali o vitalnim robama za BiH. Humanitarno smo lično učestvovali u akciji. Ne mogu ja biti čas samo političar, čas čovjek. Ima nešto što prevladava u nama da smo s ljudima i kad je teško i kad je dobro - poručuje Košarac.

Ponovio je da svoj posao obavlja, prije svega, čisto moralno i odgovorno te da je spreman potpuno da poštuje i propise, Ustav i sve ostalo, prenose Vijesti.ba.

- Ja sam spreman da odgovaram u SNSD-u za svoje postupke. To je politička partija koja me je kandidovala i dala mi povjerenje. Na kraju, bit ću potpuno direktan, poštovat ću, kao što sam i uvijek do sada poštovao odluke Parlamenta BiH - zaključio je Košarac.

Nakon što se obratio poslanicima, uslijedilo je glasanje o inicijativi za smjenu Košarca, koja nije dobila potrebnu većinu.

(SB / Vijesti.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...