SUD DONIO PRESUDU: Izetbegović i KCUS krivi za klevetu protiv dr. Dizdarevića...

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a, i "Simurg media", kao i Sejad Lučkin, prvostepenom presudom Općinskog suda u Sarajevu krivi su za klevetu protiv Kemala Dizdarevića.

  • Mini market

  • 10. Jun. 2020  10. Jun. 2020

  • 0

Sudija Adnan Lokmić naredio je tako da KCUS isplati 2.000 KM, a dr. Izetbegović te "Simurg media"i Lučkin lično po 1.000 KM dr. Dizdareviću zbog klevete, javlja Patria.

Kemal Dizdarević bio je zaposlen kao specijalista neurohirurg i subspecijalista cerebrovaskularne hirurgije na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Zatim je dobio otkaz.

Nakon spora, Općinski sud u Sarajevu donio je rješenje koje bi Kemala Dizdarevića trebalo da vrati u KCUS, ali je dobio otkaz po drugi put.

Izetbegović je tada ustvrdila da je Sud prof. dr. Dizdarevića vratio socijalnom mjerom, a ne zato što je otkaz bio nezakonit. Upravo se na tome zasniva presuda za klevetu.

Inače, prof. dr. Dizdarević otišao je na Bliski istok, gdje danas radi.

presuda sebija izetbegović Izvor: Patria 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...