TEGELTIJA DEMANTIRA IZETBEGOVIĆA I OČAJNO BRANI KOŠARCA: „Apsolutno netačna izjava Bakira Izetbegovića, SNSD ne želi..."

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija izjavio je da aposlutno nije tačna današnja izjava Bakira Izetbegovića da...

  • Politika

  • 10. Jun. 2020  10. Jun. 2020

  • 0

...SNSD želi samo da imenuje Srbe, navodeći da od pet pozicija za koje su završene kompletne procedure, od čega za četiri i prije formiranja novog saziva Vijeća ministara BiH, samo su dvije predviđene za kandidate iz reda srpskog naroda.

Tegeltija je naglasio da će, zbog poštivanja procedure završetka konkursa i poštivanja zakona, imenovanja i dalje predlagati.

"Ako se postigne bilo kakav drugačiji dogovor o rasporedu pozicija, ispoštovaću i to, jer smatram da je najvažnije da na rukovodećim pozicijama u institucijama imamo ljude u mandatu", istaknuo je Tegeltija.

"Moj stav, stav SNSD-a je da damo ljudima mandate, da znamo ko za šta odgovara i nadam se da ćemo do kraja ovog mjeseca doći do dogovora o raspodjeli ovih političkih funkcija", izjavio je Tegeltija upotan da prokomentira izjavu člana Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da SNSD pokušava jednostrano i bez međustranačkog dogovora imenovati Srbe na pozicije.

Govoreći o neizglasavanju nepovjerenja ministru vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Staši Košarcu, Tegeltija je rekao da je ministar Košarac dugo u Parlamentu i da su glasanje za njegovu smjenu, kao i diskusije o tome, bile veoma specifične.

"Čak i oni koji su tražili smjenu ministra Košarca, veoma pohvalno su govorili o njegovom radu i mislim da je današnjim glasanjem, kada nije izglasano nepovjerenje, poslata dobra poruka - da niko nikome ne treba da mijenja izabrane ministre ukoliko nisu prekršili zakon i ukoliko nisu napravili nešto što je nespojivo sa poslom koji obavljaju", istaknuo je Tegeltija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...