ŠOKANTNA IZJAVA HDZ-ove DELEGATKINJE PENDEŠ: "Mi nemamo problem sa Hrvatskom, nego sa BiH"

Izaslanica u Domu naroda BiH Marina Pendeš danas je za N1 govorila o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, odnosima sa susjedima i ostalim aktuelnim temama.

  • Mini market

  • 11. Jun. 2020  

  • 6

Odbačeno više od 40 tačaka dnevnog reda?

"HDZ BiH je podržao većinu točaka dnevnog reda osim određenih inciijativa za koje smtramo da nemaju smisla, a za koje smo kazali to na sjednici. Da se svi mi držimo koalicije, sve bi točke bez ikakvih problema prošle. 48 tačaka smo podržali.

Naše kolege iz RS imaju određene stavove prema pojedinim tačkama dnevnog reda, ja poštujem stav ali to ne znači da ih podržavam", kazala je Pendeš.

"Treba se vraitit za stol, razgovarati. Mislim da predsjendik HDZ-a nastoji da se postigne određeni dogovor, da pripremimo zakon za EU. Oni su sjedili, dogovarali i oni će dati izjave za medije", dodala je.

Kaže da je optimista za pronalazak rješenja za Mostar.

"Optimista sam da će se postići rješenje, jer bi bilo neozbiljno da se već toliko godina ne provode izbori u Mostaru. Smatram da trebamo biti odgovorni prema našim biračima, državi, ako želimo EU onda moramo sjesti za stol i razgovarati".

"I za ljubav i za tango treba dvoje", dodaje.

Pendeš kaže da od svojih koalicionih partnera očekuje zalaganje za legitimno predstavljanje.

"Mi smo koalicijski partneri, ali se zalažemo za legitimno predstavljanje što očekujemo i od koalicionih partnera. Mislim da je rečeno da će na sljedećoj sjednici biti usvojen proračun i proslijeđen. Ja sam u Domu naroda, možemo razgovarati o tačkama koje se usvoje na Domu naroda, ali ne mogu ja djelovati. Zna se na koji način se radi i djeluje".

"Određene zadaće su imali ministri sigurnosti, ministar vanjskih poslova o čemu sam eć govorila i nisu odradili dio posla koji je definiran aktionim planom koji je usvojen na VM BiH.", kazala je.

Problem sa Hrvatskom?

"Mi nemamo problem sa Hrvatskom, mi imamo problem sa BiH. Imamo problem sa institucijama BiH", kazala je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...