POTRESNO SVJEDOČENJE SUPRUGE UBIJENOG KRUNIĆA: “Mama, bojim se da se nešto desilo tati”

Tamara Krunić, supruga ubijenog vlasnika agencije “Sector Security” Slaviše Krunića, zatražila je danas od vijeća banjalučkog Okružnog suda da najstrožije kazni optužene za teško ubistvo.

  • Hronika

  • 11. Jun. 2020  

  • 0

Supruga pokojnog Krunića tako je zatražila najstrože kazne za optužene Benedija Đukanovića (42), Emilia Balda (53) i bivšeg radnika “Sectora” Rodoljuba Gajića.

Krunićeva je u banjalučkom Okružnom sudu ispričala da je kobne večeri kada se desio zločin čula rafalnu paljbu, a zatim i pucnje iz pištolja zbog čega je pomislila na najgore.

– To je unijelo nemir u mene, a moj sin Strahinja se takođe uznemirio i rekao mi: “Mama bojim se da se nešto nije desilo tati”. Prvo sam čula rafalnu paljbu. Izašla sam napolje i pitala radnika obezbjeđenja Željka Vadića, šta se dešava, ali on mi je rekao da je bila neka utakmica i da vjerovatno pucaju navijači radi slavlja – prisjetila se kobne večeri supruga ubijenog Krunića.

Dodala je kako je nakon samo par minuta, pred kuću stigao izrešetan auto njenog supruga.

– Vozač Goran Ilić bio je sav krvav, a na zadnjem sjedištu vidjela sam Slavišu prostrijeljene glave, te da je suvozač Pavlović mrtav. Ilić je jedva stajao i molio je samo da mu dam vode – ispričala je Krunićeva.

altFoto: Srpskainfo/RAS Srbija

Slaviša dobijao prijeteće poruke

Dodala je da je njen suprug ranije dobijao prijeteće poruke, ali da joj nije nikada konkretno govorio za prijetnje, niti da li se boji.

– Govorio bi – da se boji poruka, da ne bi onda ni izlazio iz kuće. Međutim, ja sam stekla utisak da ima neke bojazni, jer je u posljednjih godinu i po uoči ubistva pojačao obezbjeđenje na osam ljudi. Nikada mi konkretno nije govorio za prijetnje – ispričala je Krunićeva.

Ona je na pitanje sudije rekla da ne poznaje optužene, te da je sada u lošim odnosima s njima zbog svega.

Krunićeva je na pitanja advokata optuženog Gajića potvrdila da je njemu dat otkaz i da ga ona “ne želi više vidjeti u firmi”.

Supruga ubijenog Žarka, Tatjana Pavlović, takođe je tražila najstrože kažnjavanje optuženih, a istakla je da je posebno zainteresovana za kažnjavanje Gajića.

Kada je njegov advokat upitao zašto, dodala je: “Zato što je odgovoran za smrt mog supruga”.

altBenedi Đukanović (Foto: Srpskainfo)

Optužnica

Benedi Đukanović i Emilio Baldo su od početka 2019. do 22. aprila 2019. na području Laktaša, zajedno sa Željkom Kovačevićem, koji je ubijen tokom napada, organizovali ubistvo Slaviše Krunića, vlasnika agencije za obezbjeđenje “Sector security”.

Optuženi saučesnik Rodoljub Gajić, koji je do hapšenja radio u firmi “Sector”, označen je kao pomagač, jer je saučesnicima javljao informacije o kretanju Krunića u danima uoči ubistva, njegovom boravku u kući u banjalučkom naselju Glamočani, ali i obezbjeđenju koje je imao Krunić.

U optužnici se tako navodi da je Gajić informacije odavao lično Kovačeviću, kome je dugovao novac izgubljen na kocki.

altFoto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Kao direktni izvršioci ubistva Krunića označeni su Đukanović i Kovačević, dok su ubistvo do detalja isplanirali Kovačević, Đukanović i Baldo.

Benedi Đukanović se optužnicom dodatno tereti da je od nepoznate osobe nabavio automatsku pušku “CZ M70 AB2”, kojom je izvršeno ubistvo Krunića.

Đukanović, Baldo i Gajić terete se za krivično djelo “teško ubistvo”, za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora, pa će, ukoliko se tokom krivičnog postupka dokaže njihova krivica, biti osuđeni na zatvorske kazne od 25 do 40 godina robije.

(Srpskainfo / SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...