GRDOSIJA O KOJOJ BRUJI NJEMAČKA: Prodaje se spektakularni Mercedes sa motorom BMW-a, pored brutalnog motora od 330 KS zanimljiva je i cijena…

Spoj Mercedesa i BMW-a nije nemoguć, dokazali su to i Hartgeovi stručnjaci, povećavši kompresiju i promjer cilindara te na kraju dobili spektakularnih 330 KS

  • Auto

  • 11. Jun. 2020  

  • 1

U svijetu tunera Hartge je bio popularno ime, a kompanija je bila toliko snažna da joj je njemačka država dala status proizvođača automobila. U Hartgeu su proveli razne ideje, popularne su bile ugradnje motora iz BMW-ove serije 5 ili 7 u seriju 3. Svi ti procesi bili su toliko uspješni da je kompanija uživala veliki ugled.

Jedan od najzanimljivijih projekata bio je Hartge F1, Mercedes-Benz 300E W124 iz 1988. godine s 3,5-litrenim šestcilindričnim linijskim motorom iz BMW-ovog modela M5 E28, M635 CSi te M1.

U ovaj Mercedes su ugradili i Getragov ručni mjenjač iz BMW-a „šestice“.

Aukcijska kuća RM Sotheby’s sad prodaje jedan primjerak s više od 140.000 pređenih kilometara, a cijena je trenutno "samo" 51.000 eura.

Pa, ko voli…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...