SKANDALOZNO: Višković neupućen, vlada RS-a dala pola miliona KM marketinškoj agenciji iz Banjaluke… (VIDEO)

Dok Vlada Republike Srpske dijeli turističke vaučere od čak 100 maraka, i hvali se mjerama za spas turizma, cjelokupni grant od pola miliona maraka dodijelila je marketinškoj agenciji "Stars and more" iz Banjaluke, u sred borbe sa posljedicama virusa korona

  • Mini market

  • 11. Jun. 2020  

  • 1

Odluka o odobrenju sredstava, putem Ministarstva trgovine i turizma objavljena je u Službenom glasniku RS 27. maja, a novac je legao na račun već u prvim danima juna. 

Predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, kaže da ne zna ništa o tome. 

Cjelokupni grant koji je dobila ova  agencija odnosi se na period od 1. januara do 31. maja ove godine. Organizaciji Stars and more je bilo potrebno 500 hiljada maraka za razvoj turizma kroz organizaciju muzičkog festivala u avgustu, za koji nije ni sigurno održavanje, s obzirom na to da su na snazi mjere o zabrani okupljanja.

Zanimljivo je da je "Stars and more" pod pokroviteljstvom turističke agencije Star Travel, a to potvrđuju i njihovi podaci na veb stranicama. 

Iz opozicije kažu da je sramota šta vlast Srpske radi građanima koji su ih birali. 

Iz marktinške agencije "Stars and more" nisu odgovorili na naša pitanja po kom osnovu su dobili sredstava niti kako će ih utrošiti s obzirom na neizvjesnu i nepovoljnu organizaciju bilo kakvih muzičkih događaja.

Odgovore su pokušali da zaobiđu hvalospjevima o događaju, te muzičkim gostima koje su planirali da dovedu, ali su potvrdili da u svemu što rade imaju podršku Vlade i Grada Banjaluka.

Prema pisanju medija, Star Travel turistička agencija, koja je zaštitnik marketinške agencije Stars and more, u vlasništvu je sestre Mladena Milanovića Kaje iz Mrkonjić grada, koji u svom vlasništvu ima preduzeća MG Mind i Mrkonjić putevi, te banjalučka preduzeća "Tržnica" i "Čistoća".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...