ŠAROVIĆ OHLADIO DODIKA: "Milorad Dodik je ključni utemeljivač Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH..."

„Milorad Dodik ima konstantnu potrebu i običaj da za ono za što je on sam direktan krivac i u čemu je direktno učestvovao i napravio nepopravljive štete za Republiku Srpsku, optužuje druge i potura kukavičija jaja“

  • Politika

  • 12. Jun. 2020  

  • 0

Ovo je izjavio predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović, osvrćući se na gostovanje člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u emisiji „Lice nacije“ OSM TV u kojoj je izjavio da je Obavještajno bezbjednosna agencija BiH (OBA) stvorena, organizovana i koncipirana da djeluje i radi protiv Republike Srpske i da podriva osnovne elemente njenog postojanja te da je OBA takva zahvaljujući kadrovima SDS-a. i PDP-a.

„Čovjek je patološki lažov. Misleći da će njegovo učešće u stvaranju zajedničke obavještajne agencije biti zaboravljeno, sada kao kuka nad nadležnostima i ulogom OBA. Upravo je Dodik, prije 15 godina kao predsjednik SNSD-a, dao svoj glas i pristanak za stvaranje zajedničke Obavještajne agencije na nivou BiH dok Mirko Šarović nije dao svoj glas i nije učestvovao u stvaranju ove agencije, na bilo koji način“ – naglasio je Šarović.

Šarović kaže da je u izradi ključnih dokumenata Obavještajno bezbjednosne agencije BiH, kojima je ona i dobila nadležnosti koje danas ima, ključni doprinos i učešće su dali upravo Dodikovi kadrovi koji su bili u rukovodstvu ove institucije punih 12 godina, uključujući i mjesto zamjenika direktora OBA.

„Zamajavajući javnost tobožnjim nezadovoljstvom i brigom oko nezakonitog prisluškivanja, Miloradu Dodiku je trebalo samo nekoliko dana da zaboravi da je upravo on, na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, javno priznao da se bavi prisluškivanjem narodnih poslanika“ – ponovio je predsjednik SDS.

„Gostujući u navedenoj emisiji Dodik je još potvrdio sve veću nervozu zbog konstantne nemoći da bilo šta napravi, grešaka koje on i njegova „reprezentacija“ prave u Sarajevu i sve većih zahtjeva Bakira Izetbegovića koje, na štetu srpskih kadrova i Republike Srpske, mora ispunjavati“ – zaključio je Šarović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...