RIJEŠITE SE NEUGODNE NADUTOSTI, ODMAH: Uz pomoć ovog recepta iz prirode olakšajte razgradnju hrane i spriječite probavne smetnje…

Ovaj recept se sastoji od pet moćnih sastojaka koji provjereno djeluju

  • Zdravlje

  • 14. Jun. 2020  

  • 0

Ananas olakšava razgradnju hrane u organizmu, smanjuje apetit, a zahvaljujući visokom udjelu vlakana ubrzava izmjenu tvari u debelom crijevu, a odličan je izvor vitamina C i mangana.

Metvica također sprečava nadutost, pospješuje probavu, smiruje želudac te sprečava grčeve u želucu i plinove.

Đumbir sprečava nakupljanje plinova i grčeve u crijevima. Može olakšati i bolest kretanja, mučnine te spriječiti povraćanje. Nakon konzumacije đumbir dospijeva ravno u gastrointestinalni sistem te neutralizira kiseline, hormone i toksine.

Kurkuma pomaže kod probavnih smetnji kao što su nadutost i plinovi.

Špinat je bogat izvor željeza, kalcija, vitamina A, C i drugih vitamina. Vitamini A i C zaslužni su za najveći dio “ljekovitih” svojstava špinata, a prvo u nizu je zdravlje krvožilnog sistema

SASTOJCI

100 g špinata

30 g svježe metvice

100 g ananasa

pola jabuke

2 kašikice meda

svježi đumbir

1/4 kašikice praha kurkume

1/4 limete

2 dl vode

PRIPREMA

Sve sastojke ubacite u blender, promiješati i piti svaki dan dok ne nestanu simptomi.

U nastavku pogledajte još jedan koristan recept koji pomaže protiv nadutosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...