OVO SE NEĆE SVIDJETI GRAĐANIMA SRBIJE: Sjeverna Makedonija otvara granice sa susjedima, turistima omogućen prolaz u Grčku, ali uz jedan uvjet…

Vanredno stanje u Sjevernoj Makedoniji u ponedjeljak se ukida, nakon 88 dana

  • Regija

  • 14. Jun. 2020  

  • 0

Prema novoj odluci, turisti će moći da se zadrže u Sjevernoj Makedoniji maksimalno pet sati.

Sjeverna Makedonija će prema Grčkoj, koja od sutra otvara svoje granice i za građane Srbije, otvoriti samo prijelaz Bogorodica/Evzoni, dok Dojran ostaje zatvoren.

Makedonska agencija MIA javila je sinoć da je Vlada Sjeverne Makedonije usvojila protokol o tranzitu turista na prelazima Tabanovce, Dever Bair, Bogorodica, Afasan, Blace i aerodrom Skoplje.

Kako je saopćeno poslije sjednice vlade, tranzit turista podrazumijeva ulaz na jedan granični prijelaz i izlaz na drugi, tako da u Sjevernoj Makedoniji oni mogu da se zadrže najviše pet sati, prenosi agencija MIA.

To će biti potvrđivano izjavom koju će putnici popunjavati na ulazu u Sjevernu Makedoniju, a potom je predavati graničnoj policiji kada izlaze iz zemlje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...