TEGELTIJA SE PREKO TWITTERA OBRAČUNAVA S NOVINARIMA, BLAGO PRAVOSUĐU: "Ja ne čuh nikog sem SDA kadrova da to tvrde..."

Predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija, s obzirom na funkciju koju obavlja, poznat je po svom, najblaže rečeno, neprimjerenom i kontroverznom ponašanju.

  • Društvo

  • 15. Jun. 2020  15. Jun. 2020

  • 3

Ipak, i pored brojnih kritika i pritužbi koje dobija, Tegeltija ne posustaje, pa tako i društvene mreže, između ostalog, koristi da se verbalno obračunava sa svojim neistomišljenicama. Ovog puta na meti su mu bili novinari, tačnije glavna i odgovorna urednica "Oslobođenja" Vildana Selimbegović i novinar Avdo Avdić.

"I šta kaže u današnjoj kolumni Vildana Selimbegović? SELEKTIVNA PRAVDA, čija to ono bi politička teza? Ja ne čuh nikog sem SDA kadrova da to tvrde... Izetbegović, Džaferović, Avdo Avdić, Vildana Selimbegović... tako je to kad, braneći Avdu Avdića, prokažeš sam sebe", naveo je Tegeltija u svom tvitu, koji je uspio dobiti čitav jedan lajk. 

Tegeltiji bi, možda, ipak pametnije bilo da se, umjesto komentiranja djelovanja novinara na Twitteru, malo više posveti svom poslu, tj. haotičnim stanjem u bh. pravosuđu. No, upravo bi ovaj tvit mogao predstavljati grubo kršenje vlastitih ovlasti od Tegeltije i prava građana na fer krivični postupak. Naime, njegov komentar direktno se referirao na aferu "Respiratori", gdje Tegeltija, kao čelnik VSTV-a, umjesto da drži neutralnu poziciju i ne komentira procese koji su u toku, direktno staje na stranu Tužilaštva BiH.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...