MILANOVIĆ OSUDIO POTEZ DODIKOVOG PRIJATELJA: „Orbanova posezanja za tuđim prostorom treba uzeti s dozom opreza, jer…“

U riječkom HNK-u sinoć je svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan grada Rijeke i najzaslužnijima su dodijeljene nagrade, a svečanosti je prisustvovao i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, koji je poručio kako je Rijeka poseban grad.

  • Regija

  • 16. Jun. 2020  16. Jun. 2020

  • 1

"Rijeka je poseban grad u okvirima Hrvatske, otvoren grad s drugačijom poviješću od drugih dijelova zemlje", poručio je Milanović.

Osvrnuo se Milanović i na, kako je rekao, nedavna "posezanja i ambicije za tuđim prostorom". "Ne treba to uzimati pretjerano ozbiljno. Možda s dozom humora ili čak i podsmijeha, ali s dozom opreza, jer takva vrsta govora u današnjoj Europi ne zvuči dobro", rekao je. 

Izrazio je žaljenje, jer Rijeka nije imala sreće kao Europska prijestolnica kulture nego ju je pogodila nepogoda pandemije. "Jako mi se dopalo svečano otvorenje. Nisam vidio ni aveti ni anđele prošlosti nego retrospektivu identiteta i pokazatelj u kojem se pravcu ide", istaknuo je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...