POSLJEDICE KORONAVIRUSA: Princ Charles mjesecima nakon zaraze još pati od gubitka čula mirisa i okusa

Princu Charlesu se još nisu u potpunosti povratila čula mirisa i okusa nakon što se u martu zarazio koronavirusom.

  • Show

  • 16. Jun. 2020  17. Jun. 2020

  • 0

Princ je pričao o svom zdravstvenom stanju i iskustvu zaraze koronavirusom tijekom posjeta Kraljevskoj bolnici Gloucestershire i razgovoru sa zdravstvenim djelatnicama. Pritom se cijelo vrijeme držao pravila razmaka od dva metra.

Pratila ga je supruga, vojvotkinja od Cornwalla, koja je rekla kako je osoblje pokazalo "najbolje lice Britanije". Njihov posjet bolnici bio je prvi javni angažman ovog para od kada su u Britaniji krenule stroge mjere ograničenja.

Tijekom posjeta bolnici, koja se nalazi u blizini imanja Princa Charlesa, upoznali su osoblje i ključne djelatnike iz nekoliko zaklada NHS-a; uključujući savjetnike, medicinske sestre i čistačice.

"Spomenuo je i svoj gubitak mirisa i okusa"

Jeff Mills (47), zdravstveni djelatnik iz bolnice Cheltenham, ispričao je kako je princ Chales govorio o svom osobnom iskustvu te je to bio doživljaj iz prve ruke.

"Spomenuo je i svoj gubitak mirisa i okusa te da mu se još uvijek nisu vratili u potpunosti“, kazao je Mills, a prenosi BBC.

71-godišnjem princu dijagnosticirana je zaraza covidom-19 vrlo brzo nakon početka pandemije. Koliko je poznato, imao je samo blage simptome bolesti, a stručnjaci smatraju da je gubitak mirisa jedan od ključnih simptoma.

Vojvotkinja od Cornwalla ispričala je kako su prošloga vikenda imali prvo pravo druženje s unucima, rekavši da je to bila "sjajna poslastica" iako ih nisu mogli zagrliti.

(Index.hr/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...