TEGELTIJI SE ŽURI, PROTIV JE UCJENA: "Hitno imenovati Cikotića"

"Razgovaraću sa Selmom Cikotićem kao novim kandidatom za ministra bezbjednosti BiH", rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

  • Politika

  • 17. Jun. 2020  17. Jun. 2020

  • 0

Naglasio je da, ako Cikotić prođe i provjere u CIK-u i SIPA-i, da će ga predložiti za novog ministra bezbjednosti BiH.

"Naravno, odluku o izboru ministra donosi Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH", naglasio je Tegeltija.

Njegov stav je da je neophodno što prije imenovati ministra bezbjednosti bez obzira na to ko on bude personalno.

"Ja sam protiv sistema međusobnog ucjenjivanja i uslovljavanja. Smatram da sve ono što dolazi na dnevni red, treba rješavati, a ne treba nikako koristiti jednu stvar da uslovljavate, da biste vi za nešto drugo uslovljavali. Nadam se da do tog sistema uslovljavanja neće doći i da će Savjet ministara biti ponovno kompletiran, jer jedva da smo dvije sedmice uspjeli raditi u kompletnom sastavu", kaže Tegeltija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...