ZASTUPNIK DF-a PITA: "Smeta li danas Kojoviću biti u bloku s poštovaocima nacista?"

Zastupnik Demokratske fronte u Skupštini Kantona Sarajevo Sead Milavica je, komentarišući ishod glasanja u Skupštini Kantona Sarajevo o izmjeni naziva ulica i škola po nacističkim kolaboracionistima, naveo da je Klub DF-a podržao inicijativu SDP-ovog zastupnika Igora Stojanovića.

  • Politika

  • 17. Jun. 2020  17. Jun. 2020

  • 0

"Demokratska fronta je još u prošlom sazivu Skupštine Kantona predlagala slične inicijative tako da nije bilo nikakvog razloga da ne podržimo i ovu inicijativu. Nažalost, SDP-ovi partneri iz Naroda i pravde nisu podržali inicijativu, što za nas nije nikakvo iznenađenje", rekao je.

Milavica smatra da Demokratska fronta po navedenom pitanju ima jasan, principijelan i dosljedan stav, što se ne bi moglo reći za neke druge lijeve opcije, poput Naše stranke.

"Podsjetit ću vas da je predsjednik Naše stranke prije četiri godine, govoreći o mogućnosti zajedničkog nastupa ljevice na lokalnim izborima 2016. godine, kazao da Naša stranka nije spremna biti u bloku sa strankom koja misli da se osnovna škola u Dobroševićima treba nazvati po nacističkim kolaboracionistima. Danas je, izgleda, spreman da bude u tom bloku i da srčano brani tu odluku", rekao je Milavica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...