DODIK ZADUŽIO PRAUNUČAD: Republika Srpska se kod EIB-a zadužila za novih 49 miliona eura, rok otplate kredita je...

Poslanici su usvojili odluku o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj investicionoj banci za projekat mjere zaštite od poplava

  • Ekonomija

  • 17. Jun. 2020  17. Jun. 2020

  • 0

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas odluku o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj investicionoj banci (EIB) po projektu "Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj dva" u iznosu od 30.000.000 eura, i odluku o prihvatanju zaduženja prema Evropskoj investicionoj banci za projekat mjere zaštite od poplava u iznosu od 19.000.000 eura

Rok otplate kredita od 30.000.000 eura je 25 godina, a grejs period šest godina.

Cilj prvog Projekta je izgradnja i sanacija infrastrukture za vodosnabdijevanje i kanalizaciju u svrhu zaštite zdravlja stanovništva i životne sredine, te unapređenje životnih uslova stanovnika na teritoriji Republike Srpske.

Кreditna sredstva namijenjena su za izgradnju i obnovu infrastrukture za vodovosnabdijevanje, otpadne i oborinske vode u opštinama koje učestvuju u Projektu u Republici Srpskoj.

Poslanici su usvojili odluku o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj investicionoj banci za projekat mjere zaštite od poplava u Republici Srpskoj u iznosu od 19.000.000 eura.

Rok otplate kredita je 25 godina, a period odgode plaćanja pet godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...