NAPETO U CRNOJ GORI: Uhapšene 23 osobe u Budvi, povrijeđeni policajac, savjetnik bivšeg gradonačelnika…

Budvanska policija oglasila se poslije današnjih scena koje su pojedini mediji opisali kao brutalnu primjenu sile i saopćila da je uhapsila 23 osobe zbog "ometanja policajaca u vršenju službene radnje".

  • Regija

  • 17. Jun. 2020  17. Jun. 2020

  • 0

Navode i da je jedan policajac povrijeđen.

U događaju je, inače, povrijeđen savjetnik smijenjenog gradonačelnika.

Policija navodi još da su na ulazu u zgradu SO Budva zatekli nekoliko odbornika i veći broj zaposlenih, koji su, kako tvrdi, prisustvom na ulazu onemogućavali policajce da s Upravnom inspekcijom uđu u opštinsku zgradu.

"Okupljeni su se oglušili o izdato upozorenje, a potom i naređenja da se raziđu, i prilikom intervencije policijskih službenika pružili su aktivni otpor na način što su gurali policijske službenike pokušavajući da onemoguće ulazak u zgradu opštine", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Napominju da su među okupljenima na ulazu u zgradu Opštine bili i pripadnici opštinskih službi - Službe zaštite i spašavanja i Komunalne policije, koji su, kako navode, također učestvovali u pružanju aktivnog otpora policijskim službenicima u vršenju službene radnje.

Uhapšeni su, dodaju, odgovorni za incident i bit će procesuirana u skladu sa zakonom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...