PREOKRET U NJEMAČKOJ: Virus i dalje cirkulira, otkrivena nova žarišta, na snazi su nove zabrane...

Veliki skupovi će bar do novembra ostati zabranjeni u Njemačkoj kako bi se ograničilo širenje koronavirusa, piše u nacrtu sporazuma savezne vlade i regiona, u koji je imala uvid agencija France-Presse.

  • Svijet

  • 17. Jun. 2020  17. Jun. 2020

  • 0

I pored ublažavanja mjera i smirivanja pandemije, "veliki događaji, poput festivala, seoskih i gradskih proslava, uličnih zabava, vinskih manifestacija, streljačkih turnira ili sajmova, nisu mogući trenutno i... najmanje" do novembra, piše u tom dokumentu koji će tokom dana stupiti na snagu.

Kako se dodaje, bit će dozvoljena ograničena okupljanja, gdje je moguće držanje fizičke distance među učesnicima, koji moraju nositi maske, i okupljanja koja omogućavaju "praćenje kontakata".

Minimalna distanca od 1,5 metara ostat će na snazi u javnom prostoru. Škole i vrtići nastavit će postepeno da se otvaraju i taj proces bi trebalo da bude okončan poslije ljeta.

Vlada i regioni, također, ohrabruju Nijemce da koriste aplikaciju koja od jučer radi i već je preuzeta 6,5 miliona puta, izjavio je ministar zdravlja Jens Spahn.

U Njemačkoj je do danas potvrđeno 187.184 zaraženih i 8.830 žrtava, podaci su Instituta "Robert Koch", koji procjenjuje da se 173.600 osoba oporavilo.

Znak da virus i dalje cirkuliše u Njemačkoj jeste da se i dalje otkrivaju nova žarišta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...