ČEDA JOVANOVIĆ SA MJESTA GDJE JE BRUTALNO LIKVIDIRAN MILOŠEVIĆEV KUM: „Znam koliko se ljulja tlo pod nama, znam koliko malo treba da Balkan opet gori…“

Predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je da ne odustaje da upozorava "zato što malo fali da Balkan opet gori".

  • Regija

  • 17. Jun. 2020  17. Jun. 2020

  • 0

"Sa mjesta na kom je pogubljen Ivan Stambolić, pa potom bačen u kreč dok su mu zvjeri sjekle šake, krećem u maraton na kojem želim da Srbiji pošaljem jasnu poruku: nikad više rata, nasilja, nikad više naših međusobnih sukoba i napada", rekao je Jovanović u pisanoj izjavi.

On je rekao da je "umorna ova zemlja od svega, izmrcvarena i uništena, potreban nam je mir među nama samima kako bismo ga pronašli i sa svima drugima".

"Ovaj dan ću završiti ispred Vlade Srbije, na mjestu streljanja Zorana Đinđića, kome je isto bratstvo u krvi presudilo kao i Ivanu Stamboliću. I njemu su oduzeli pravo na život samo zato što nije želio da dopusti da prošlost pobijedi budućnost i da opstane ideologija koja nas je dovela do ivice nestanka", rekao je Jovanović.

On je rekao da "nema mnogo još vremena u kampanji, kao što nema dovoljno mjesta za našu politiku u ovom društvu".

"Znam vrlo dobro to, ali nemam prava da odustanem. Koalicija za mir je napravljena za svakog ugnjetavanog, napadnutog, marginalizovanog, napuštenog. Napravljena je da bi ideja moderne i građanske Srbije živjela i preživjela", naveo je Jovanović.

On je naveo da zna "koliko se ljulja tlo pod nama, zna koliko malo treba da Balkan opet gori".

"Zato i šetam ovaj simbolični maraton i podsjećam na mjesta gdje nisu stradali samo pojedinci. Tu su stradale i ideje, tu je stradala Srbija. Na Fruškoj gori i ispred Vlade Srbije je osuđeno i ovo društvo, ali i svako od nas u njemu", rekao je Jovanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...