VUKANOVIĆ OPLEO PO DODIKU: "Neugodno mi je bilo gledati kako Cvijanović i Višković stoje iza leđa Vučiću i Dodiku, ponizili ste Republiku Srpsku"

"Nikad dosad Republika Srpska nije bila u drugom redu, gdje ju je danas smjestio član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, stavivši predsjednicu i premijera na marginu sastanka s Vučićem kao neke dvije marionete."

  • Politika

  • 18. Jun. 2020  18. Jun. 2020

  • 1

Ovo je danas u Narodnoj skupštini RS-a izjavio Nebojša Vukanović, poslanik u Klubu SDS-a, reagujući na pozicije koje su danas imali premijer Višković i predsjednica Republike Željka Cvijanović na sastanku u Beogradu.

"Vrlo sam se neprijatno osjećao kad sam gledao premijera Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović u drugom redu iza Dodika i Vučića. Dodik je, ipak,član Predsjedništva BiH, a Cvijanovićeva i Višković predstavnici Republike Srpske“, naglasio je Vukanović.  

Vukanović je tokom rasprave u Narodnoj skupštini RS-a rekao da opozicija čuva dignitet ove institucije i da je zbog diskusija opozicionih poslanika Narodna skupština regionalno priznata.

„Koliko je Narodna skupština važna, govori podatak da je prva vijest u dnevniku Dubrovačke televizije bila iz Narodne skupštine Republike Srpske, a danas na sastanku Vučića i Dodika u Beogradu jedna od tema je bila rasprava s jučerašnjeg zasjedanja o privatizaciji 'Elektroprivrede Republike Srpske'“, kazao je, između ostalog, Vukanović.  

Obraćajući se Šuliću, koji je vodio današnje zasjedanje Skupštine, Vukanović je rekao: 

"Vidite, gospodine Šuliću, da je veoma važno ovo što govorimo u Narodnoj skupštini, jer se u regionu prenose vijesti iz našeg zasjedanja. I kad budete raspravljali o Poslovniku, pozivam Vas da ne kastrirate ovu Narodnu skupštinu."

U Beogradu je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić imao sastanak s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom,  koji je danas, iako o tome nema ustavna prava, govorio ponovo o stanju u Republici Srpskoj, dok su iza njega stajali predsjednica i premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i Radovan Višković.

Ovim je, kaže Vukanović, ponižena Republika Srpsku, koju po Ustavu predstavlja predsjednik Republike Srppske, a ne član Predsjedništva BiH iz RS-a. 

(BN/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...