VUČIĆ JE ZABRINUT: "Od Lavrova sam dobio zabrinjavajuće informacije po pitanju Kosova"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejem Lavrovom da je od ruskog šefa diplomatije "dobio određene ocjene koje su ga kao predsjednika dodatno zabrinule, a tiču se rješavanja kosovske krize".

  • Regija

  • 18. Jun. 2020  18. Jun. 2020

  • 2

Vučić nije precizirao o kakvim je informacijama riječ.

- Neću nikog da obmanjujem. Čeka nas težak period i suočeni smo s ogromnim pritiscima. Planovi koje smo zvanično ili nezvanično dobili, sudeći prema preporukama naših ruskih prijatelja, znače da ćemo morati da budemo pažljivi - rekao je Vučić.

Ministar Lavrov poručio je poslije sastanka da Rusija ne smije "da se izoluje u rješavanju kosovskog problema i da će nastaviti da štiti interese Srbije u međunarodnim organizacijama".

Lavrov je, ujedno, podvukao i da Rusija podržava sve pokušaje koji mogu da dovedu do uzajamnog rješavanja kosovskog problema, uključujući i razgovor uz posredovanje Evropske unije, ali na osnovu Rezolucije 1244.

Inače, Lavrov je u zvaničnoj posjeti Beogradu. Njega je u 10.45 sati na Aerodromu “Nikola Tesla” sačekao ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić.

Tokom zvanične posjete Srbiji, Lavrov će se sastati i sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem, s kojim će potpisati sporazum o saradnji vlada Srbije i Rusije u borbi protiv terorizma.

Prema najavama, u Beogradu je predviđen i sastanak s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, koji je nešto ranije jutros, također, razgovarao sa Aleksandrom Vučićem.

(RSE/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...