ŽESTOKA REAKCIJA IZ SDP-a NA SPORAZUM IZETBEGOVIĆA I ČOVIĆA: "Međunarodna zajednica je u zgradi EU institucija sahranila EU vrijednosti"

Delegat Socijaldemokratske partije u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Aner Žuljević kazao je kako sporazum koji su jučer u Mostaru potpisale Stranka demokratske akcije i Hrvatska demokratska zajednica, omogućava dva partijska geta u tom gradu.

  • Mini market

  • 18. Jun. 2020  18. Jun. 2020

  • 0

"U jednom i drugom getu da harače s tajkunima. Međunarodna zajednica je u zgradi EU institucija sahranila EU vrijednosti. Ovu glupost ćemo pokušati oboriti u Parlamentu BiH", rekao je Žuljević.

Podsjetimo, lideri SDA i HDZ-a BiH Bakir Izetbegović i Dragan Čović potpisali su sporazum o novom izbornom modelu i izmjenama Statuta Grada Mostara. Sporazum je potpisan u prisustvu predstavnika međunarodna zajednice. Jučer je potpisan i dokument kojim se dvije stranke SDA i HDZ obavezuju da nastavljaju dobre partnerske odnose.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, američki ambasador Eric Nelson, britanski ambasador u BiH Matthew Field i šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...