DEMANTI DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA: "Imamo izuzetnu saradnju sa ministrom za obrazovanje, nauku i mlade KS Anisom Krivićem"

Državni službenici i namještenici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo uputili su demanti na tekst objavljen 16. juna 2020. na portalu "Slobodna Bosna" pod naslovom: „SB U POSJEDU DOKUMENTA: Pobuna u Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih u KS; Službenici razotkrili beščasni dvojac Ajanović – Krivić“.

  • Društvo

  • 18. Jun. 2020  18. Jun. 2020

  • 0

Demanti državnih službenika i namještenika Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo prenosimo u cijelosti:

- Poštovani,

U skladu sa članom 8. Zakona o zaštiti od klevete („službene novine FBiH, br.: 18/03 i 73/05), tražimo da objavite demanti državnih službenika i namještenika Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo na članak objavljen na portalu „Slobodna Bosna“ dana 16.06.2020. godine pod naslovom „SB U POSJEDU DOKUMENTA: Pobuna u Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih u KS; Službenici razotkrili beščasni dvojac Ajanović – Krivić“, kako slijedi:

Radi objektivne informisanosti javnosti, obavještavamo sve zainteresirane da državni službenici i namještenici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo izričito odbijaju da su kreatori dokumenta koji je objavljen na portalu „Slobodna Bosna“ dana 16.06.2020. godine u članku „SB U POSJEDU DOKUMENTA: Pobuna u Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih u KS; Službenici razotkrili beščasni dvojac Ajanović – Krivić“ te se ograđujemo od svih navoda iznesenih u pomenutom članku i smatramo ih neistinitim.

Posebno želimo istaći da ne postoji pobuna državnih službenika i namještenika u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo te da državni službenici i namještenici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona sarajevo nikada nisu, u svoje ime, podnosili prijave koje se spominju u pomenutom članku i dokumentu koji posjedujete.

Državni službenici i namještenici ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo izražavaju ogorčenost na postupak portala „Slobodna Bosna“ koji je u ovom slučaju objavio dokument čija istinitost predhodno nije provjerena, a takvi postupci mogu doprinijeti narušavanju ugleda i podrivanja povjerenja javnosti u rad Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Na kraju ističemo da državni službenici i namještenici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo imaju izuzetnu saradnju sa ministrom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Krivić Anisom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...