PLENKOVIĆ OBJASNIO ŠIRENJE ZARAZE: Većina oboljelih došla iz BiH i Srbije

Premijer Andrej Plenković je, zbog povećanja broja zaraženih u Hrvatskoj, apelirao na građane da budu oprezni i da poštuju mjere zaštite od širenja koronavirusa i primijetio da je većina novooboljelih došla iz Srbije i BiH, kao i jedan slučaj iz Slovenije.

  • Regija

  • 18. Jun. 2020  18. Jun. 2020

  • 0

"Vidimo da se pandemija pogoršava u našem okruženju. To su sve razlozi za povećan oprez", rekao je Plenković na sjednici vlade u dijelu koji je bio otvoren za javnost.

Upozorio je da se građani moraju pridržavati ključnih preventivnih mjera.

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježeno 11 novih slučaja zaraze koronavirusom, čime je do sada zabilježeno ukupno 2.269 osoba pozitivnih na Covid-19, saopćio je Nacionalni štab civilne zaštite. To je najveći broj novooboljelih još od 11. maja.

Do sada je od početka pandemije testirano 70.995 uzoraka, od toga 368 u posljednja 24 sata.

Na bolničkom liječenju trenutno je devet osoba, a na respiratoru nema bolesnika.

Ukupan broj ozdravljenih je 2.142, što je jedna nova osoba u 24 sata. Do sada je u Hrvatskoj preminulo 107 osoba.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...