TEHERAN OPET PRIJETI: Iranska vojska uspješno testirala krstareće rakete, ispaljene su sa...

Iran je saopćio da je u četvrtak uspješno testirao krstareće rakete "nove generacije" tokom vježbi u Omanskom zaljevu, nakon nesreće u maju, kada je tokom vježbi poginulo 19 iranskih vojnika

  • Svijet

  • 18. Jun. 2020  18. Jun. 2020

  • 0

Iranska vojska je objavila na svom sajtu fotografije na kojima se vidi raketa ispaljena sa palube broda i druga iz kamiona, kao i fotografije koje pokazuju trag rakete iznad mora prije udara i eksplozije, prenosi Beta, pozivajući se na AFP.

Prema saopćenju Generalštaba vojske, tokom vježbi su testirane rakete kratkog i dugog dometa zemlja-more i more-more.

'Uništeni ciljevi na 280 kilometara'

Krstareće rakete su "uništile ciljeve koji su im određeni na 280 kilometara, a njihov domet može se dodatno povećati", dodaje se u saopćenju.

Kako je javila državna televizija, neke od raketa koje su testirane u četvrtak predstavljaju poboljšane starije modele.

Tokom vježbi 10. maja poginulo je 19 vojnika, a 15 je ranjeno kada je iranska raketa greškom pogodila brod sopstvene ratne mornarice, koji je učestvovao u vojnoj vježbi u Omanskom zaljevu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...