ZVIZDIĆ STAVIO DO ZNANJA ČOVIĆU: "DF će imati ministarska mjesta iako se HDZ tome protivi"

Reakcija opozicije je očekivana, ali smatra da nema prostora da se previše kritikuje sporazum, kazao je potpredsjednik Stranke demokratske akcije Denis Zvizdić koji je u Danu uživo na N1 komentarisao jučerašnji dogovor SDA i HDZ-a BiH, kojim su nakon 12 godina ponovo vraćeni lokalni izbori u ovaj grad.

  • Politika

  • 18. Jun. 2020  18. Jun. 2020

  • 0

Zvizdić je naglasio da bi bilo bolje da je više stranaka bilo uključeno u ovaj proces, ali da treba biti zahvalan i ovim dvjema, SDA i HDZ-u, na postignutom dogovoru.

"Po mom ukusu bilo bi bolje da je ranije napravljena šira politička platforma među strankama koje se zalažu za mutitietnički Mostar, jedinstven Mostar i vole Mostar, kako bi bio sve ono što je bio i u bivšoj Jugoslaviji, ali u ovom trenutku treba biti zahvalan i ovim strankama koje su vodile procese", kazao je Zvizdić.

Govoreći o eventualnom formiranju Vlade Fedracije BiH, poručio je da će koalicioni partner SDA, Demokratska fronta imati ministarska mjesta iako se HDZ tome protivi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...