NIJEMCIMA JE SVEGA DOSTA: Evo zbog čega će Njemačka u potpunosti zabraniti Tesli upotrebu…

Njemački Ured za zaštitu tržišnog natjecanja podnio je prijavu, a sud u Münchenu počeo je s procesom u kojem je jedini optuženik američki proizvođač Tesla

  • Auto

  • 18. Jun. 2020  

  • 0

Razlog je korištenje termina Autopilot za sisteme pomoći u vožnji (održavanje vozila u prometnoj traci, brzine, adaptivni tempomat).

Ideja tužitelja je da se tako kupce dovodi u zabludu da se doista radi o sistema koji sam upravlja i da u pomoć vozača nije potrebna – što nije istina. Također, Njemačka još nije zakonski regulirala pitanje autonomnih automobila pa je ideja da se izraz Autopilot ne smije koristiti, a i ne smije se prepustiti vozilima da sama upravljaju.

Odnedavno je Autopilot obogaćen sistemom za „automatiziranu vožnju u gradskim uvjetima“, odnosno Teslina vozila samostalno staju i kreću na semaforima, prate pješake, bicikliste…

Sud u Münchenu još je u najavi istaknuo da od ovakve prakse nema ništa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...