RAGUŽ PROČITAO ČOVIĆA: „Potpisani sporazum nije ništa drugo nego alibi Draganu Čoviću i HDZ-u za formiranje nove Vlade FBiH…“

Slaven Raguž, predsjednik HRS-a, kazao je u izjavi za HMS kako dogovorom HDZ-a BiH i SDA o izmjenama izbornih pravila i Statuta Grada Mostara nijedna strana nije profitirala, jer se radi samo o legitimiranju trenutnog stanja.

  • Politika

  • 19. Jun. 2020  19. Jun. 2020

  • 0

Dodao je da njegova stranka, ako bude participirala u novom sazivu Gradskog vijeća, neće glasati za uvođenje supotpisništva svih finansijskih transakcija, osim u slučaju primjene istog pravila u Travniku. Smatra da je potpisani sporazum o načelima izmjena Izbornog zakona BiH alibi Draganu Čoviću i HDZ-u BIH da se ide u formiranje nove Vlade FBiH.

Upitan vjeruje li da ćemo izbore 2022. dočekati s izmijenjenim Izbornim zakonom, odnosno kako gleda na “Politički sporazum o načelima izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH”, koji su, također, potpisali predsjednici HDZ-a BiH i SDA, Raguž kaže da potpisani Sporazum nije ništa drugo nego “alibi dokument Draganu Čoviću i HDZ-u za formiranje nove Vlade FBiH”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...