"PA, DOKLE VIŠE…": Novi zemljotres uznemirio stanovnike Zagreba, epicentar je bio…

Noćas je u Zagrebu zabilježen još jedan zemljotres.

  • Hronika

  • 19. Jun. 2020  19. Jun. 2020

  • 0

Podrhtavanje tla zabilježeno je u 1:27 sati, a magnituda je, prema EMSC-u, bila 1,6 po Richteru.

Dubina potresa je bila dva kilometra, a epicentar je bio sedam kilometara sjeverno od Zagreba i četiri kilometra južno od Kašine, objavio je EMSC.

"Pa, dokle više!? Dosta se osjetilo, zatreslo, zatutnjalo, ali je bilo kratko, dvije-tri sekunde. Gračani", "Osjetilo se na Bukovcu fino", "Šestine, zvuk uz laganu vibraciju, lagano zatreslo krevet", "Probudilo me", "Lagano zatutnjalo da nas upozori da je još tu negdje, kao i ova korona", "Šestine, užasan zvuk i kuća se lagano zatresla", "Čula se grmljavina odozdola, Gračani"... neka su od svjedočanstva Gračana na stranci EMSC-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...