DARKO ĆULUM NAJAVLJUJE: „Policija Republike Srpske ide na granice Bosne i Hercegovine, molimo građane…“

„Republika Srpska uputit će dodatne policijske snage kako bi pomogle kolegama iz Granične policije BiH u zaštiti granice od migranata, koji ponovo nadiru u većem broju nakon zatišja tokom proteklih mjeseci, dok su na snazi bile restriktivne mjere usljed pandemije virusa korona“...

  • Društvo

  • 19. Jun. 2020  19. Jun. 2020

  • 0

...kazao je u intervjuu za “Glas Srpske” predsjedavajući Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije RS-a Darko Ćulum.

Govoreći o incidentu koji se u srijedu dogodio na području Laktaša, kada je evidentirana grupa migranata u napuštenoj vikendici, Ćulum je istaknuo da je policija uradila dobar posao te je najavio da će i dalje biti na visini zadatka, ali da im je potrebna i pomoć građana.

"Nakon dosta mirnije situacije u martu, aprilu i maju, ponovo imamo veći priliv migranata. Svaki dan evidentiramo ih između 150 i 200. Oni su u tranzitu. Nismo imali većih problema sve do incidenta u Laktašima, kada je migrant potegao pištolj na našeg policajca, koji je, s druge strane, odreagovao kako treba", rekao je Ćulum.

"Pozivam sve građane da sarađuju s nama i da nam dojavljuju kada ugledaju migrante. Niko nije mogao pretpostaviti da se u Jakupovcima, u nekoj napuštenoj vikendici, krije njih 20“, kazao je Ćulum.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...