SVI SU NA NOGAMA: Hrvatski ministar policije Davor Božinović najavio nove restriktivne mjere za Zadarsku županiju...

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović najavio je sinoć da će se u Zadru formirati tim od desetak stručnjaka koji će nastojati identificirati sve kontakte bugarskog tenisera Grigora Dimitrova za vrijeme njegovog boravka u Zadru.

  • Regija

  • 22. Jun. 2020  22. Jun. 2020

  • 0

Sudionici turnira, strani državljani koji su s Dimitrovom imali kontakte zbog kojih će morati u dvosedmičnu izolaciju, slobodno mogu otići iz Hrvatske, a o broju i razmjeru, kaže Božinović, ne bi špekulirao, prenosi Jutarnji list.

Najavljuje da će Nacionalni štab civilne zaštite u ponedjeljak i za Zadarsku županiju pooštriti mjere i zabraniti posjete bolnicama i socijalnim ustanovama, kao što su to u nedjelju odlučili za tri županije u kojima se pokazao veći broj novooboljelih.

Na pitanje nije li ovaj slučaj znak da su u Hrvatskoj ubrzali s javnim događajima i da još nije vrijeme za veća okupljanja, Božinović napominje kako virus nije došao iz publike nego od igrača i dodaje: "To je sad ta nova faza u kojoj se moramo naučiti živjeti i učiti iz dana u dan."


Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...