PANIKA U HRVATSKOJ: Koronavirusom zaraženo 10 časnih sestara, VODILE SU VRTIĆ…

Radio Đakovo jutros javlja kako se Covid-19 pojavio i u samostanu Milosrdnih sestara svetog križa.

  • Regija

  • 23. Jun. 2020  23. Jun. 2020

  • 0

Kažu kako im je to potvrdila provincijalna poglavarica sestra Valerija Široki. Krunoslav Capak potvrdio jeinfomaciju u razgovoru na N1 i dodao da su dvije časne bile u inozemstvu.

U samostanu se nalazi 180 časnih sestara, a vodile su i vrtić.

"Da, istina je, u nedjelju poslije podne tri sestre dobile su temperaturu, javili smo se odmah našoj doktorici, koja je izvijestila epidemiologa, jučer smo išle na testiranje i, od 12 sestara, nas je 10 pozitivnih", izjavila je za Radio Đakovo provincijalna poglavarica sestra Valerija Široki.

"Prvo smo zatvorili vrtić. Također će biti zatvoren i Centar Amadea, da drugi ne budu izloženi, jer ni same ne znamo na koji je način došlo do kontakta s Covidom-19, ali evo, imali smo možda neke susrete u kojima je iz nekih razloga, očito, došlo do zaraze.

Sestre su bile svjesne i od prvih dana bile smo jako u tim mjerama, baš da se pridržavamo sve i sada konačno smo mislile bit će sve u redu i krenut ćemo u ljeto, međutim, ipak nije tako. Sestre su na oprezu, više su predane molitvi, i od danas je samoizolacija za svaku sestru, nemamo više ništa apsolutno zajednički, prekidamo sve naše zajedničke točke. Jednostavno, moramo biti oprezni dok ne vidimo daljnja postupanja što se tiče testiranja samostana”, komentirala je provincijalna poglavarica.

Zatvorena je i samostanska crkva, u kojoj se mise ni ranije nisu održavale zbog Covida-19, dodaje sestra Valerija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...