SIPA PONOVO U AKCIJI: Prilikom pretresa prostorija u Lukavcu otkriveni i oduzeti dokazi…

Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Lukavcu pretresli jednu lokaciju zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 383. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine zloupotreba položaja ili ovlaštenja u vezi s krivičnim djelom pokušaj iz člana 28. tog zakona, saopćila je SIPA.

  • Hronika

  • 24. Jun. 2020  24. Jun. 2020

  • 0

Tokom pretresa prostorija koje koristi jedan pravni subjekt, policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli poslovnu dokumentaciju te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O realizaciji navedene naredbe policijski službenici SIPA-e sačinit će odgovarajuće izvještaje koji će, zajedno sa prilozima, biti dostavljeni Kantonalnom sudu u Tuzli i Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Navedene aktivnosti izvršene su u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...