GOTOVO JE: Miralem Pjanić u Barceloni

Vodeći španski i italijanski mediji danas pišu kako je prelazak Miralema Pjanića iz Juventusa u Barcelonu gotova stvar.

  • Sport

  • 25. Jun. 2020  25. Jun. 2020

  • 1

"Mundo Deportivo" i "Sport", katalonski listovi naklonjeni Barceloni, tvrde da će sve biti gotovo u sljedećih 48 sati.

Dogovori između igrača i klubova već su postignuti, preostalo je da se riješe još neki detalji. Barcelona će dobiti Pjanića, a Juventus Arhtura Mela, što će zadovoljiti oba kluba.

Brazilac je bio glavna kočnica, ali je, nakon višesedmičnog uvjeravanja, pristao na transfer u torinski klub, gdje će zarađivati između 5 i 5 i pol miliona eura godišnje, prenosi "Sportklub".

Iako detalji nisu poznati, Pjanić je već postigao lične uslove i mediji na Apeninima tvrde da samo čeka poziv iz kluba da je transfer potvrđen.

Prema nekim izvještajima, Arturova vrijednost procjenjuje se na 80, a Pjanićeva na 70 miliona eura pa će tako oba kluba zaraditi. Pjanić je Juventus koštao 32, a Brazilac Barcelonu 31 milion eura.

Naš reprezentativac je član Juventusa od 2016. godine. U međuvremenu je osvojio četiri Scudetta, a 2017. bio je blizu i osvajanja Lige prvaka. U finalu je tada uspješniji bio Real Madrid.

Prije Juventusa, Pjanić je igrao za Romu, Lyon i Metz, a prelaskom u Barcelonu postat će drugi bh. igrač nakon Mehe Kodre koji je igrao za slavni španski klub.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...