MEKTIĆ PRED SVIMA OBRUKAO ŠPIRIĆA: "Pa njegova supruga je Bošnjakinja, samo što ga je sramota pa joj je ime iz Nedžima promijenio u..."

Dragan Mektić, zastupnik SDS-a u Zastupničkom domu PSBiH i bivši ministar sigurnosti BiH, ni danas nije propustio priliku da na svojstven, i to duhovit, zanimljiv, a ponekad ironičan način, prokomentira političke rivale iz manjeg bh. entiteta.

  • Mini market

  • 25. Jun. 2020  25. Jun. 2020

  • 3

Mektić, koji se ne libi da bude otvoren, direktan i bez zadrške, pa tako u svom stilu komentariše sva aktuelna dešavanja, bilo da se nalazi u državnom parlamentu, televizijskoj emisiji ili da piše statuse po društvenim mrežama, i danas je izazvao enormnu pažnju medija.

Sočnih detalja, izraza i načina opisivanja kod Mektića nije manjkalo, pogotovo kada je riječ o SNSD-ovim političkim dužnosnicima. Mektić onda dobije posebnu inspiraciju. Ono što je Mektiću bio povod komentarisanja su izjave Dušanke Majkić iz SNSD-a, koje je on nazvao prizemnim. Naime, Majkić je kazala da su zastupnici SDS-a i PDP-a dio Adilove grupe, odnosno pet zastupnika iz entiteta RS u Zastupničkom domu Parlamenta BiH. To je, kako Mektić kaže, izum Nikole Špirića. 

"On funkcioniše udaranjem naroda u zdrav mozak. Pretpostavljam, kada je govorio o Adilovoj grupi, da je Adil kao Bošnjak glasao 'za' zajedno sa nas četiri Srbina. Kad je već kod toga, pa Nikola Špirić ima Adilovu grupu u svojoj kući. Supruga mu je Bošnjakinja. Kako se može na tako glup način poigravati s tom situacijom. S tim što je to njega sramota, što je ona takva, pa joj predio ime iz Nedžima u Nada", kaže Mektić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...