KO DA MI UZME, IZ MOJE DUŠE...: I Vučić otkazao put u Washington, oglasio se i Richard Grenell...

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić neće doputovati u Washington, nakon što su prethodno dolazak na sastanak u Bijelu kuću otkazali predsjednik Kosova Hashim Thaci i premijer Avdullah Hoti

  • Regija

  • 25. Jun. 2020  

  • 0

Specijalni izaslanik za dijalog Srbije i Kosova Richard Grenell odgodio je sastanak u Bijeloj kući, prethodno planiran za subotu 27. juna, nakon što ga je je kosovski premijer Avdullah Hoti obavijestio da ne dolazi.

Grenell je na društvenoj mreži Twitter objavio kako razumije odluku kosovskog premijera da ne dođe u Washington na sastanak i dodao kako radi na promjeni datuma sastanka.

"Razumijemo vašu odluku i radujemo se dogovoru novog sastanka uskoro", napisao je američki diplomata na Twitteru, dodavši objavu Hotija na istoj društvenoj mreži.

Kosovski premijer Avdullah Hoti objavio je da ne može prisustvovati sastanku delegacija Srbije i Kosova 27. juna u Bijeloj kući.

Hoti je na Twitteru napisao da je, zbog situacije nastale zbog optužnice Specijalnog tužilaštva protiv Hashima Thacija i Kadrija Veselila, obavijestio specijalnog izaslanika SAD-a za dijalog Srbije i Kosova Richarda Grenella da ne može biti na sastanku.

"Zbog novih dešavanja u Prištini zbog optužnice koju je podnijelo Specijalno tužilaštvo, moram se vratiti u svoju zemlju da se bavim tom situacijom. Obavijestio sam ambasadora Grenella da ne mogu da prisustvujem sastanku 27. juna u Bijeloj kući", objavio je kosovski premijer na svom nalogu na Twitteru, prenio je Tanjug.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...