POLICAJCI SU OSTALI U ČUDU: Ovo je vozilo isključeno iz saobraćaja zbog nevjerovatnog rekorda, na „Fiatovom“ kombiju pronašli su čak 64 nedostatka, a tek kazna…

Sporni automobil posljednji put je na tehničkom pregledu bio u Bugarskoj

  • Auto

  • 25. Jun. 2020  

  • 0

U Njemačkoj policija ima mogućnost isključiti automobil iz prometa ako procijeni da ne udovoljava tehničkim uvjetima, a upravo to se i dogodilo u Lüdenscheidu. Lakše bi bilo nabrojati šta je . na starom Fiatovom kombiju bilo ispravno.

Policijske službenike zaprepastilo je da su na njemu pronašli čak 64 greške, što je novi njemački rekord.

Naime, neke staklene površine na automobilu zamijenjene su folijama, volan prilikom okretanja škripi, ručna kočnica ne radi, karoserija je toliko hrđava da dijelovi lima otpadaju, zadnja vrata učvršćena su gumenom trakom.

Policija je poslala vozilo u stanicu za tehnički pregled. Tamo je lista grešaka nadopunjena. Kočnice nisu radile, na samoj karoseriji i podnici vozila pronađene su rupe veličine šake, iz bočnih pragova iscurilo je dvije litre vode.

Poslovično predantni Nijemci bili su zaprapašteni stanjem vozila s bugarskim tablicama, a vlasnik je na kraju dobro i prošao sa kaznom od samo 500 eura.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...